• fi
 • en
 • sv
 • Materialinstruktioner

  Vi rekommenderar våra kunder det s.k. RGB-arbetsflödet, vars främsta fördel är ett medieoberoende material. Samma material lämpar sig alltså för både digitala publikationer och olika trycksaker. Det är lätt att behandla bilderna när CMYK-överföringen och skärpningen av bilderna sker automatiskt. Materialet kan också innehålla CMYK-element.

  Materialguide

  Vi har sammanställt en materialguide för att det ska gå så lätt och tryggt som möjligt att producera och leverera digitalt material

  Du kan beställa guiden per e-post: tero.suvanto@botniaprint.fi

  Ladda ned färginställningar

  Spara färginställningarna här.

  Öppna Adobe Photoshop och välj i menyraden EDIT > COLOR SETTINGS. Välj LOAD från högra sidan i den vy som öppnas på skärmen och ladda ner filen väriasetukset.csf som du sparat med ett identifierbart namn i den användarspecifika mappen \Adobe\Color\Settings.

  Stäng Photoshop, öppna färginställningarna på nytt och spara den aktiva färginställning som ska sparas. När färginställningarna finns sparade på rätt ställe kan du bearbeta dem med olika program i Adobe med hjälp av Adobe Bridge.

  Öppna Adobe Bridge och välj i menyraden EDIT > COLOR SETTING. Listan visar olika färginställningar och om den inte visar den färginställning du sparat, lägg ett kryss i fönstret så ser du en bredare vy. Välj den färginställning du sparat och klicka på KÄYTÄ (ANVÄND). De färginställningar du har installerat är nu tillgängliga i samtliga Adobe-program.

  Ladda ned utskriftsinställningar

  Spara utskriftsinställningarna här.

  Öppna Adobe InDesign och välj i menyraden TIEDOSTO > ADOBE PDF -oletusarvot > MÄÄRITÄ. Ladda ner dina sparade utskriftsinställningar tulostusasetus.joboptions

  För RGB-profil rekommenderas Adobe RGB-profil och för CMYK-bilder profilen Isonewspaper26v4.

  Gör inte den skärpning av RGB-bilder som krävs för Coldset-tryckning. CMYK-bilder kräver däremot skärpning. Den rekommenderade upplösningen av bilden är 220 dpi.

  På en sida kan finnas både RGB- och CMYK-bilder, eftersom bilderna vid konvertering behandlas enligt inställningarna. Spotfärger rekommenderas inte, eftersom deras nyanser kan förändras vid konvertering.

  Kontakta oss om du behöver hjälp eller mer information.

  TERO SUVANTO
  Nyckelkundchef
  044 574 6203

  Beställ materialinstruktioner

  kulmaelementti