• fi
 • en
 • sv
 • Aineisto-ohjeet

  Suosittelemme asiakkaillemme ns. RGB-työnkulkua, jonka paras etu on mediariippumaton aineisto. Sama aineisto soveltuu siis sekä digijulkaisuihin että erilaisiin painotuotteisiin. Kuvien käsittely on helppoa, kun CMYK-käännös ja kuvien terävöinti tapahtuu automaattisesti  Aineistossa voi olla myös CMYK-elementtejä

  Aineisto-opas

  Olemme koonneet aineisto-oppaan, jotta digitaalisen aineiston valmistaminen ja sen toimittaminen sujuisi mahdollisimman helposti ja turvallisesti. Voit tilata sen sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

  Väriasetusten lataaminen

  Tallenna väriasetukset tästä.

  Avaa Adobe Photoshop ja valitse valikkoriviltä EDIT > COLOR SETTINGS. Valitse ruudulle avautuvan näkymän oikeasta laidasta LOAD ja lataa tallentamasi väriasetukset.csf -tiedosto tunnistettavalla nimellä käyttäjäkohtaiseen \Adobe\Color\Settings kansioon.

  Sulje Photohop, avaa väriasetukset uudelleen ja tallenna aktiivisena oleva tallennettava väriasetus. Väriasetusten ollessa oikeassa paikassa tallennettuna voit hallita niitä eri Adoben ohjelmien välillä Adobe Bridgen avulla.

  Avaa Adobe Bridge ja valitse valikkoriviltä EDIT > COLOR SETTING. Listalla on erilaisia väriasetuksia ja mikäli siinä ei näy tallentamaasi väriasetusta, laita ruksi ikkunaan, jolloin se näyttää laajemman näkymän. Valitse tallentamasi väriasetus ja paina KÄYTÄ. Asettamasi väriasetukset ovat nyt käytössä kaikissa Adoben ohjelmissa.

  Tulostusasetusten lataaminen

  Tallenna tulostusetukset tästä.

  Avaa Adobe InDesign ja valitse valikkoriviltä TIEDOSTO > ADOBE PDF -oletusarvot > MÄÄRITÄ. Lataa tallentamasi tulostusasetus.joboptions

  RGB-profiiliksi suositellaan Adobe RGB -profiilia ja CMYK-kuviin Isonewspaper26v4 profiilia.

  Älä tee RGB-kuviin Coldset-painamisen edellyttämää terävöintiä. CMYK-kuviin puolestaan tulee tehdä terävöinti. Kuvan suositeltu resoluutio on 220 dpi.

  Sivulla voi olla sekä RGB- että CMYK-kuvia, sillä konvertoinnissa kuvat käsitellään asetustensa mukaisesti. Spottivärejä ei suositella, koska konvertoinnissa niiden sävyt saattavat muuttua.

  Otahan yhteyttä, mikäli tarvitset apua tai lisätietoa.

  TERO SUVANTO
  Palvelupäällikkö
  044 574 6203

  Tilaa aineisto-ohjeet

  kulmaelementti