• fi
 • en
 • sv
 • KPK YHTIÖT OYJ OSTAA SUOMALAINEN LEHTIPAINO -KONSERNIN

  Tiedote 14.1.2021

  Botnia Print Oy Ab:n omistajayhtiö (70%) KPK Yhtiöt Oyj laajenee yrityskaupan seurauksena. Yhtiö ostaa Suomalainen Lehtipaino Oy:n (SLP) osake-enemmistön. SLP on kajaanilainen perheyritys, jonka pääomistaja on Tenna Talvi-Pietarila.
  SLP:n liiketoimintoja ovat julkaiseminen, paino ja jakelu ja pääasiallisia toiminta-alueita Kainuu jaLappi. Kauppa tulee voimaan maaliskuun alussa.
  KPK Yhtiöt -konserni on yrityskaupan jälkeen Suomen toiseksi suurin paikallismediatalo. Kaupan jälkeen konserni julkaisee yhteensä 16:ta paikallislehteä, kahdeksaa kaupunkilehteä, kahta maakuntalehteä ja yksittäisiä matkailulehtiä. Konsernin liikevaihto tulee olemaan noin 45
  miljoonaa euroa ja se työllistää noin 420 ihmistä.

  KPK Yhtiöiden toimitusjohtajan Mikko Luoman mukaan kauppa vahvistaa yhtiötä tilanteessa, jossa
  media-alan rakenteet ovat muutoksessa.

  ”On tärkeää, että vahvoja kaupallisen median toimijoita syntyy myös suurten keskittymien ulkopuolelle. Tässä omistusjärjestelyssä kahden mediayrityksen pääliiketoiminnot kohtaavat täydellisesti, mikä tuottaa merkittäviä hyötyjä niin julkaisuissa, painotoiminnassa kuin jakelussakin.
  Maantieteellisesti päällekkäisyyksiä ei ole, vaan yritysten toimialueet täydentävät toisiaan.”

  SLP:n pääomistaja Tenna Talvi-Pietarilan mukaan SLP on media-alan murroksesta huolimatta pystynyt kasvattamaan konsernista merkittävän toimijan Suomen mediakentässä.
  -Tätä kasvun polkua on nyt lähdetty vahvistamaan tänään julkistetulla yrityskaupalla, jossa Suomalaisen Lehtipainon osake-enemmistö siirtyy KPK Yhtiöille. Katson, että ostajalla on parhaat
  mahdolliset edellytykset vahvistaa aikaisempaa liiketoimintaamme ja jatkaa toimintaa yhtäläisten arvojen ja tavoitteiden pohjalta.
  KPK Yhtiöt -konsernin uusia lehtiä ovat maakuntalehti Kainuun Sanomat, paikallislehdet Sotkamolehti, Kuhmolainen, Ylä-Kainuu, Enontekiön Sanomat, Kittilälehti, Luoteis-Lappi, Meän Tornionlaakso, Sompio ja Inarilainen sekä kaupunkilehdet Koti-Kajaani, Koillismaan Uutiset, KotiLappi ja Kotikulmilta.
  Toimintaan ei yrityskaupan yhteydessä ole tulossa välittömiä muutoksia. Kaikki julkaisut ovat Mikko Luoman mukaan vahvasti kiinnittyneitä paikalliseen lukijakuntaan ja elinkeinoelämään.
  Kajaanissa toimiva sanomalehtipaino on teknisesti hyvässä kunnossa, ja sillä on vakiintunut asiakaskuntansa. Viime vuosina SLP on onnistuneesti laajentanut omaa jakelutoimintaansa.

  Lisäksi KPK ja SLP ovat kasvavan Jakeluyhtiö Suomen osakkaita.

  Lisätietoja:
  Toimitusjohtaja Mikko Luoma, puh. 050 436 1969, mikko.luoma@kpk.fi
  KPK Yhtiöt Oyj

  Toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila, puh. 044 779 5220, tenna.talvi-pietarila@splmedia.fi
  Suomalainen Lehtipaino Oy

  kulmaelementti