Rantapohja

Rantapohja on Pohjois-Pohjanmaalla ilmestyvä paikallinen sanomalehti, joka on ilahduttanut lukijoitaan jo vuodesta 1969. Rantapohja niittää suosiota ja onkin pohjoisen Suomen tilatuin paikallislehti. Lehden pääkonttori sijaitsee Haukiputaalla Oulussa ja ilmestyy Haukiputaan, Kellon, Iin, Kuivaniemen, Kiimingin, Jäälin, Yli-Iin sekä Ylikiimingin alueilla kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin.

Miten yhteistyö alkoi?

Rantapohjan toimitusjohtaja ja päätoimittaja Pekka Keväjärvi kertoo yhteistyötä olevan takana jo pitkän aikaa. Keväjärvi on itse tullut Rantapohjalle toimitusjohtajaksi ja päätoimittajaksi vuonna 2015 ja muistelee yhteistyön alkua hyvillä mielin:

”Vuosien saatossa sopimuksia on uusittu ja tietenkin myös velvollisuuteni on ollut tehdä kilpailutuksia. Mutta Suomalainen Lehtipaino on pärjännyt hyvin. Yhteistyön jatkuvuuteen on vaikuttanut se, että olemme olleet tyytyväisiä painotyöhön ja kaikkeen muuhunkin heidän toimintaansa. Myös hintalaatusuhde on ollut kohdillaan.” 

Mitä kaikkea Suomalainen Lehtipaino painaa Rantapohjalle?

”Teemme erilaisia erikoislehtiä liitteenä lehteemme ja niiden kanssa on yhteistyö toiminut oikein mainiosti. Joskus on ollut tilanteita, että Kajaanissa ei olla pystytty painamaan tarpeeksi suuria sivumääriä, mitä meillä olisi ollut tarve. Asia on kuitenkin ratkaistu hienosti siten, että paino on pystytty siirtämään joustavasti Kokkolaan Botnia Printille.”

– Rantapohja, toimitusjohtaja ja päätoimittaja Pekka Keväjärvi

”Tarjoamme Rantapohjalle monipuolisen palveluvalikoiman, kuten niin sanotun päivittäisen palvelun sekä spesiaalimpaa painantaa, esimerkiksi liitelehtiä ja erikoispainoksia. ” 

– Suomalainen Lehtipaino, myyntipäällikkö Risto Hämäläinen

Erityisiä hyötyjä Suomalaisen Lehtipainon kanssa työskentelystä

– Suomalaisella Lehtipainolla on asiantuntemusta siitä, miten Postin kanssa toimitaan. Ei tarvitse itse hoitaa kaikkea, kun he ovat läheisemmässä suhteessa Postiin. Tämä on helpottanut meidän työskentelyä paljon. Mainitsemisen arvoista on myös, että painojälki on parantunut vuosien mittaan. He ovat investoineet painokoneeseen, mikä näkyy erittäin positiivisesti painojäljen laadussa.

Haasteita yhteistyön aikana?

Varsinaisia haasteita ei yhteistyön aikana ole tullut eteen, mutta Postin lakko toi hieman mutkia matkaan. Pekka Keväjärvi kuvailee Suomalaisen Lehtipainon hoitaneen tilanteen kuitenkin erittäin mallikkaasti:

– Yhtenä haasteena tulee mieleen Postin lakko, joka oli joitakin vuosia sitten. Silloin jouduttiin toki tekemään kaikenlaisia erikoisjärjestelyjä. Suomalainen Lehtipaino hoiti kuitenkin tilanteen hyvin ja kokonaisuudessan he ovat pystynyt hoitamaan meidän erilaiset kuljetukset erittäin hyvin perille. Tämä on hyvinkin ratkaiseva ja tärkeä tekijä, että printtilehti saadaan ajallaan perille lukijoille.

Yhteistyö mieluisaa molemmin puolin

Kauan jatkuneeseen yhteistyöhön löytyy selkeä vastaus niin Rantapohjan kuin Suomalaisen Lehtipainonkin puolelta ja Keväjärvi ja Hämäläinen kommentoivat kumppanuutta mielissään:

”Hinta on toki ratkaisevana tekijänä, kun tehdään kilpailutuksia eli monesti hinnan kautta mennään. Hinnan lisäksi muina ratkaisevina tekijöinä on ollut työnlaatu, joka on oikein hyvää ja riittävää meidän sanomamalliseen paikallislehteemme. Kumppanina Suomalainen Lehtipaino on todella joustava ja asiat hoituvat aina ajallaan. Jos jostakin asiasta ei ole heti tietoa, niin he selvittävät sen. Kaiken kaikkiaan voin kyllä todella suositella muillekin!”

– Rantapohja, toimitusjohtaja ja päätoimittaja Pekka Keväjärvi

”Rantapohja on ollut pitkään meidän asiakkaamme. Molemminpuolinen hyvä yhteistyö on jatkunut jo vuosien ajan. Tämä toki kertoo siis jatkuvuudesta ja tyytyväisyydestä molemmin puolin. Asiakkaana Rantapohja onkin meille hyvin merkittävä ja tärkeä. Yhteistyömme toimivuuteen on myös vaikuttanut selkeä ja avoin vuoropuhelu keskenämme.”

– Suomalainen Lehtipaino, myyntipäällikkö Risto Hämäläinen

Haluatko kuulla lisää toimintatavoistamme?
Ole yhteydessä!

Suomalainen Lehtipaino

Suomalainen Lehtipaino-nimellä toimiva lehtitehdas Kajaanissa on osa suurempaa yhteisöä. Olemme osa Hilla Groupia, joka on alueemme suurin monimediatalo.

Risto Hämäläinen

Myyntipäällikkö

Puh. +358 44 779 5235

risto.hamalainen@suomalainenlehtipaino.fi

kulmaelementti