• fi
 • en
 • sv
 • Minimani

  Minimani on Seinäjoelta lähtöisin oleva perheyritys ja ainoa yksityinen hypermarketketju Suomessa. Myymälät sijaitsevat Seinäjoen lisäksi Kokkolassa, Jyväskylässä, Vaasassa sekä Lempäälän Ideaparkissa.

  Elokuussa 2020 myös Rovaniemi saa nauttia Minimanin palveluista uuden aluevaltauksen myötä. Rovaniemen myymälä tulee olemaan Lapin toiseksi suurin Hypermarket.

  Minimani on kaiken kaikkiaan merkittävä toimija kaikilla myymäläpaikkakunnillaan ja työllistää suuren määrän kaupanalan työntekijöitä. Kasvustaan huolimatta, Minimani on edelleen perheyritys, jonka arvot ovat vahvassa linjassa Botnia Printin kanssa.

  Miten Botnia Print valittiin yhteistyökumppaniksi?

  Minimani on tehnyt muutaman vuoden yhteistyötä Botnia Printin kanssa suorajakelulehden muodossa. Minimanin Markkinointipäällikkö Janne Oosi kertoi mielellään kokemuksiaan Botnia Printistä ja suosittelee lämpimästi painotaloa kaikille.

  ”Olemme aina mainostaneet maakunta- ja paikkakuntalehdissä. Lisäksi meille tulee lehtiä tilattuina ja osasta tulee näytenumeroita. Erään lehden painolaatu oli erittäin hyvä ja lähdimme selvittämään, missä lehti on painettu.”

  ”Tämän seurauksena lähetin tarjouspyynnön seuraavan vuoden suorajakeluista. Silloin ei vielä tärpännyt Botnia Printin kanssa, eikä vielä seuraavanakaan vuonna, mutta myöhemmin silmiimme osui taas laadukas lehti. Hinta saatiin sovittua kohdilleen ja laatu huomioiden Botnia Print oli erittäin kilpailukykyinen. Päätettiin sitten kokeilla ja nyt painatamme lehteämme Botnia Printillä kolmatta vuotta.”

  ”Tavoitteena oli pieni profiilin nosto mainonnan osalta ja saada lehden painaminen rutiiniksi, jotta prosessi ja yhteistyö sujuvat. Botnia Printin asiantuntija kävi paikan päällä tarkistamassa lehden valmistusprosessin ja profiilit.”

  Janne Oosi, Markkinointipäällikkö Minimani

  Haasteet yhteistyön aikana

  Haasteita yhteistyössä ei ole oikeastaan ollut. Yhteistyötä päästiin tekemään nopeasti ja asiat etenivät tehokkaasti. Ainoastaan siirryttäessä CMYK -väriprofiilista RGB -profiiliin, saatiin hieman jumpata, jotta kaikista kuvista saatiin värit ja terävyys parhaiten esiin ja voitiin hyödyntää Minimanin jo olemassa olevia kuvia. Tästäkin kuitenkin selvittiin pienellä hienosäädöllä.

  ”Minimanin ja Botnia Printin yhteistyön myötä, kuvankäsittelyprosessi helpottui lopulta huomattavasti. Enää ei ole merkitystä, onko siellä välissä CMYK:ä vai RGB:tä eli menimme paljon huolettomampaan suuntaan!”

  CMYK on neliväri- eli ”normaali” painotekniikka. RGB puolestaan on painotekniikka, jota käytetään enimmäkseen tietokoneiden näytöillä. Aikaisemmin RGB kuvia ei ole voinut laittaa painoon, koska niiden on täytynyt olla tietyssä muodossa. Botnia Printin avulla tätä ongelmaa ei enää ole.

  ”Yhteistyön aikana meillä oli yksi oma haaste jakamisen kanssa ja jouduimme heittämään lopulta koko lehtipainoksen suoraan lehdenkeräykseen. Vaikka tämä ei ollut mitenkään Botnia Printin vika, tulivat he hinnassa vastaan uuden painoksen myötä. Se kertoo aika paljon ymmärryksestä tällaiseen asiakkaan ”katastrofiin”.

  Erityiset hyödyt Botnia Printin kanssa työskentelystä

  ”Tasalaatuisuus on sellainen, mitä arvostetaan. Kun painotekniikka on vedetön, ei tule oikeastaan ollenkaan epäonnistumisia tai huonoa painojälkeä. Kuvat ovat tarkkoja ja kirkkaita, joka tuo tuotekuvissa suuren eron esimerkiksi sävyjen puolesta. Lisäksi pienikään teksti ei haittaa laadukkaan painon ansiosta. Toiminta on sujuvaa ja prosessi saatiin aluille kivuttomasti.”

  ”Suosittelen kokeilemaan ja tutustumaan Botnia Printin tarjontaan! Parhaiten sen eron huomaa oman tuotteen kohdalla. Itse ei olla vaihdettu painotaloja hinnan perässä, vaan sujuva arki on paljon arvokkaampaa. Se on yksi niistä arvotekijöistä Botnia Printillä.”

  Janne Oosi, Markkinointipäällikkö Minimani

  Laatu merkitsee

  Minimanin suorajakelulehti on 12-20 sivuinen, sitä on tuotettu säännöllisesti jo toistakymmentä vuotta, jakelu tapahtuu nykyään viikoittain ja lehti sisältää paljon kuvia, jonka seurauksena sekä laadulla että hinnalla on vuositasolla suuri merkitys.

  Hinta-laatusuhde ja ympäristöystävälliset arvot sekä painotekniikka ovatkin ne, joka Botnia Printillä tunnetusti kohtaavat. Myös Botnia Printin paikallisuus oli plussaa eli Botnia Print sijaitsee samalla paikka kunnalla kuin yksi Minimanin myymälöistä.

  Tärkeä lisäarvo oli myös ympäristöystävällisyys, joka lukeutuukin Botnia Printin merkittäviin arvoihin.

  kulmaelementti